El Cuero

Biography

Download English Bio

EL CUERO

Veien blir til mens vi krangler:
Historien om El Cuero starter med brødrene Håvard og Brynjar Takle Ohr fra Kristiansund. For hva gjør vel egentlig to brødre som har delt køyeseng i over 16 år når den eldste flytter ut? Jo, de starter selvfølgelig et rockeband.
Siden starten i 1992, og en mengde forskjellige band, hadde årelange krangler mellom brødrene gjort at bandene havarerte ett etter ett.
Økonomisk og mentalt skakkjørte etter år med resultatløs satsning og 100 spilljobber i året endte det med totalt havari i 2003. Stemninga var nitrist og skummel. Brynjar hadde blitt en bitter drukkenbolt, Håvard eitrende forbanna! De tar et sabbatsår mens sårene og stoltheten gror før de etterhvert heiser det hvite flagget igjen.
Lysten og gleden kommer nemlig snikende tilbake. Det er på tide å komme seg opp på scena igjen, og starte det ultimate orkesteret! Brynjar på vokal og gitar, Håvard på trommer. Og med gitarist Øyvind Blomstrøm og bassist Tommy Reite på plass er lagoppstillingen komplett.

Siden oppstarten i 2005 har El Cuero gang på gang mottatt stående ovasjoner og fantastiske kritikker for sine album og konserter. Med røtter i den amerikanske rocken har bandet de siste 7 årene perfeksjonert sitt musikalske uttrykk og kommet opp med en formel de behersker til fingerspissene. Deres to første album, “El Cuero” fra 2007 og “A Glimmer Of Hope” fra 2008 ble spilt inn live i studio, og platene høstet femmere og seksere fra landets anmeldere.

Det skal være berusende:
Bandet har turnert flittig etter hvert eneste album. De har spilt på de største klubbscenene, festivalene, tv- og radioshowene i landet. I 2010 dedikerte den verdenskjente amerikanske sangeren Jackson Browne hiten «Take It Easy» til bandet fra scenen i Frognerbadet, etter å ha overværet konserten deres på Norwegian Wood tidligere samme kvelden, med ordene: “I was really impressed by your own band El Cuero earlier today, I didn’t expect Norwegians to have such a groove.”

«Vi spiller alltid med hjertet langt utenpå skjorta, til blodet når kokepunktet. Det er definitivt berusende på alle mulige tenkende måter, forteller Håvard. Vi er beruset…. besatt».

El Cueros tredje album “From Mountains To Sand” fra 2011 plasserte dem for alvor i norsk rocks elitedivisjon. En høyst fortjent 3. plass på VG lista topp 40 og flere uker på listen sier sitt. Albumet ble produsert av Lars Håvard Haugen (Hellbillies) som ønsket å gå bort fra bandets dogmepregede tenkemåte med og absolutt spille inn studioplater live. En virkelig stor lærepenge for bandet, som da på mange måter ble født på ny som studioband.

8. mars 2013 kom bandets 4. plate “Victor’s Justice”. Med en kombinasjon av kreativitet og frustrasjon, lidenskap og smerte, isolasjon og brakkesjuke, fyll og bakfyll, ender vi opp med et band totalt blottet for frykt og selvhøytidelighet. Kort sagt: alt skulle kunne prøves denne gangen.
«Bandet har virkelig våget det lille ekstra, noe som virkelig høres i vår iver etter å utforske nye territorier, sier Øyvind». “Victor’s Justice” høstet nok en gang strålende kritikker med terningkast 5 i landets største aviser. Singelen “A Deadline In Your Soul” hvor de har med seg Tuva Syvertsen (Valkyrien Allstars, Stjernekamp) ble også A-listet på norges største radiokanal, NRK P1.

“Takk og lov for at El Cuero finnes. Hvis ikke hadde vi måttet finne dem opp.”
Ordene tilhører rockejournalist Egon Holstad i Nordlys og det er vanskelig å si seg uenig. El Cuero er sjelden kvalitetsvare i rockens delikatesseavdeling.

«From Mountains To Sand» anmeldelser: “Ei plate som saknar sidestykke i den norske musikkfloraen». Firdaposten 6/6

«El Cueros tredje fulltreffer. Ikke nok med det – her florerer de gode låtene, varmt innpakket i organisk lyd, luftige harmonier og skarpe gitarsoli.». VG 5/6

«El Cueros styrke er kombinasjonen av de emosjonelle strømningene som danner låtenes fundamentog den gitardrevne kraften i musikken. Alle gode ting er tre for El Cuero». Dagsavisen 5/6

«Eminent- Igjen! Plata viser seg i tillegg å være mæææget slitesterk.»
Nordlys 5/6

«El Cuero har laget en av de beste platene internasjonalt sett i år. Dette er nesten en sekser må vite. Det er bare å gjøre dem store. El Cuero fortjener det». Fædrelandsvennen 5/6

«Etter å ha vært et av landets beste liveband gjennom flere år, har de nå også tatt steget fullt ut på plate.»
Østlandets Blad 5/6

«Kristiansundsrockerne El Cuero sies å være noe av det beste av norsk musikk som bør eksporteres. Etter min mening det beste albumet fra El Cuero så langt». Side2 5/6

«Praktfulle vokalarrangementer, stemningsfulle strykere (!) og helt herlig gitararbeid av Brynjar Takle Ohr og Øyvind Blomstrøm – rikt på lekre detaljer og med et imponerende mangfold. Disse gutta rocker herfra og til Fillmore i San Francisco. Og skiva bare vokser og vokser…. Storslagent, flott, helt herlig!» Østlendingen 5/6

El Cuero er:
Brynjar Takle Ohr (gitar/vokal), Håvard Takle Ohr (trommer/vokal) Tommy Reite (bass) , Øyvind Blomstrøm (gitar/vokal)